Уважаеми клиенти, 

Сътрудниците на Домисима са в планирана зимна ваканция  от 30.01.2024 г. до 10.02. 2024г.

Вашите поръчки ще бъдат изпълнявани в срок по реда на постъпването им и доставяни в срок от 7 работни дни.

Желаем Ви весели празници! 

Доставка за 24 часа имат продуктите, които са НАЛИЧНИ НА СКЛАД 

*Изключение от тези условия правят стоките, които следва да се поръчат за изработка.

Срокът за изработка е между 14 и 20 работни дни.

  • Доставката на продукти от категория " Сервизи за хранене " е съобразно теглото на продукта

и по тарифния калкулатор на Еконт. Тя включва застраховка на пълната стойност на продукта. 

  • Доставката на всички останали стоки е според Тарифата на Еконт 
  • БЕЛЕЖКА

    ВСИЧКИ ДОСТАВКИ ДО ОФИС НА ЕКОНТ С ИЗБРАН МЕТОД НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ СЕ ТАКСУВАТ ОТ КУРИЕРА С 1.2% ОТ СТОЙНОСТТА НА ПОРЪЧКАТА ДО ОФИС И СЪОТВЕТНО 2.4% ДО АДРЕС НА КЛИЕНТА

Връщането на стоките е за сметка на купувача, когато несъответствия не са констатирани. 

В случай, че някой продукт не е наличен, поръчката ще бъде автоматично анулирана .

Поръчките се приемат и обработват по реда на постъпването им със срок за доставка около 7 работни дни. За някои продукти е възможно забавяне, поради независещи от нас технически причини, за което ще бъдете известени своевременно.

В случай на нужда от по-бърза доставка, моля уведомете ни. Ще се опитаме да доставим пратките Ви навреме за вашият празник или повод.

Молим за разбиране! 

1.  Всички  поръчки се доставят според тарифите на ЕКОНТ.

НАЛИЧНИ НА СКЛАД 

2. Срокът на доставка е минимум 7 работни дни.  

3. Всички поръчки се изпълняват по реда на постъпването им и се изпращат според графика на Еконт

4. Ако някой продукт не е наличен , поръчката автоматично става със статус АНУЛИРАНА.  Ако се налага забавяне в срока на доставка, ще Ви информираме по телефона. 

5. Поръчки направени след 12:00 часа, се обработват на следващия работен ден.

6. Поръчки направени в празнични дни или събота и неделя, се обработват на първия работен ден.

7. Заплащането се извършва на куриера при получаване на стоката с наложен платеж, или по банков път.

8. Разлики и възстановяване :

При възникване на разлики в стойността на доставката поради технически причини свързани с пре тарифиране, молим клиентите своевременно да ни уведомят, като ако е преди получаване на пратките, разликата ще бъде приспадната от общата сума за наложения платеж, или ако е вече заплатена, ще бъде възстановена на клиента на предварително предоставена банкова сметка или до офис на куриерската компания, удобен за клиента. 

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЗАМЯНА И ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ

Онлайн магазин DOMISIMA.com Ви дава възможност, ако не сте удовлетворени от закупения продукт или има несъответствия с условията за продажба, да го замените или върнете в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на доставка на поръчката Ви. Връщането е за сметка на клиента, освен в случаите на несъответствия или объркани пратки.

Условия за замяна и връщане

Продуктите трябва да са в добър търговски вид (да не са прани, гладени, зацапани, смачкани и др.), с етикет и оригинална опаковка, както и придружаващите ги документи. Замяната на продукта и възстановяването на сумата от закупен продукт става след приемане на върнатата пратка и след потвърждаване на нейната цялост. Всяка върната стока трябва да бъде придружена с попълненa БЛАНКА ЗА ЗАМЯНА И ВРЪЩАНЕ на стока, който представлява неразделна част от Вашата поръчка. Върнати пратки с наложен платеж не се приемат! Пратката трябва да бъде придружена с представената бланка, като данните трябва да бъдат внимателно попълнени от клиента.

Изпращане на продуктите

Адрес за връщане: гр. Хасково, офис на Еконт - 21 век  за ЕЛЕГОРА ЕООД

При замяна на продукт с друг размер, цвят или друг модел, транспортните разходи са за сметка на клиента в двете посоки. При връщане на продукт за възстановяване на сума, транспортните разходи за връщане са за сметка на клиента. Връщането на суми става САМО по БАНКОВ път в срок до 14 работни дни.

При връщане на продукт моля попълнете:

 

 

БЛАНКА ЗА ЗАМЯНА И ВРЪЩАНЕ

Лични данни*

Име и Фамилия...............................................................................................................

Тел. Номер ...................................................................................................................

Е-mail:..........................................................................................................................

Адрес:...........................................................................................................................

 

Данни за продукта ( който желаете да върнете или замените ):

От поръчка с номер:......................................................................................................

Име на продукта: ..........................................................................................................

Цвят................................размер....................................................цена.....................лв.

ЖЕЛАЯ ДА ГО ЗАМЕНЯ С:

Име на продукта.............................................................................................................

Цвят..............................размер.................................................. цена.........................лв.

 

ЖЕЛАЯ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМА:

      ПО БАНКОВ ПЪТ ( IBAN ):….........................................................................................

      ТИТУЛЯР НА СМЕТКАТА:.............................................................................................

 

На тел. номер 0897 72 72 74  можете да ни информирате, че желаете да замените или върнете продукт от Вашата поръчка.

*Всяка информация, предоставена от Вас, е строго конфиденциална.

Издаване на фискални касови бележки ЕЛЕГОРА ЕООД

Редът и начинът за издаване на фискални касови бележки и за установяване на дистанционна връзка с НАП са определени с Наредба № Н-18 на Министерство на финансите от 13.12.2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.

Наредба № Н-18/2006 г. указва, че всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка, освен когато плащането се извършва чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.

Независимо от документирането с първичен счетоводен документ, задължително следва да се издава фискална касова бележка за всяка продажба на лицата т.е. за всяко плащане, с изключение на случаите, когато плащането се извършва чрез пощенски паричен превод.

От 1.3.2019 г. плащанията от клиентите, избрали наложен платеж в сайта www.domisima.com ще се извършват само и единствено чрез пощенски паричен превод, извършен от лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги, като по този начин ЕЛЕГОРА ЕООД се освобождава от задължението за въвеждане в експлоатация на фискално устройство и отчитане на извършваните от Вас продажби чрез издаване на фискални касови бележки по реда определен в Наредба Н-18/2006 г. на МФ.

За направеното от клиента плащане, пощенският оператор /лицензиран куриер/ издава Разписка за пощенски превод на стойността на дължимата от клиента сума.

Тази разписка е законово признат документ освобождаващ търговеца от задължението да издава фискални касови бележки.

Служителят на куриерската фирма, доставил или предал в офис пратката Ви, е длъжен да Ви издаде товарителница или разписка, която има официална валидност на касов бон.

Моля, запазете този документ, който има силата на касов бон и удостоверява направеното от Вас плащане както пред нас, така и пред куриерската фирма.

При поръчки с фактура, документа издаден от куриерската фирма се прикача към фактурата.

Проверката дали куриерът е лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на ЗПУ може да се прави в публичния регистър, воден съгласно ЗПУ от Комисията за регулиране на съобщенията, който е публикуван на интернет сайта на същата.

Повече информация: чл. 3, ал. 1; чл. 25, ал. 1 от Наредба № Н-18/2006г., чл. 25, ал.3, т.4; чл. 113, ал.3; чл. 118; чл. 119 от ЗДДС, чл. 112 от ППЗДДС, чл. 3. (1) (Доп. - ДВ, бр. 49 от 2010 г., в сила от 29.06.2010 г., изм. - ДВ, бр. 48 от 2011 г., в сила от 24.06.2011 г., доп. - ДВ, бр. 102 от 2012 г., в сила от 21.12.2012 г., изм. - ДВ, бр. 40 от 2013 г., в сила от 30.04.2013 г.) Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от ФУ или касова бележка от ИАСУТД, освен когато плащането се извършва чрез внасяне на пари в наличност по платежна сметка, кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.