Работно време:

9.00 - 14.00 ч. - всеки работен ден 

9.00 - 12.30 ч. - събота

За информация:

Mira@Domisima: 0897 72 72 74

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ИНТЕРНЕТ МАГАЗИН

www.domisima.com

 Моля внимателно прочетете тези условия преди да използвате този уеб сайт. Използването на този уеб сайт означава, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт. Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които  www.domisima.com предоставя Услуги на потребителите си посредством Интернет магазина www.domisima.com

 Тези условия обвързват всички потребители. Със зареждането на изградените хипер-връзки, разположени на сървъра на www.domisima.com, или чрез заплащане ползването на платени услуги, предлагани от него, Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

Идентифициране на Потребителя с цел възпроизвеждане на изявлението му за приемане на Общите условия се извършва чрез съхранените в лог-файловете на сървъра www.domisima.com на IP адрес на потребител, както и всяка друга информация.

Правила за използване на сайта www.domisima.com (наричан по-долу "Доставчик"), като създател и собственик на този интернет сайт

www.domisima.com ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този Web сайт (наричан по-долу "Сайт") само за лична употреба с нетърговска цел, при условие, че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения.

Не се разрешава материалите на този Сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена. Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

 

Права и отговорности на страните

Материалите и услугите в този Сайт са ограничени само до посочените условия за тях без да се осигуряват каквито и да е гаранции, вкл. търговски и целеви. Задълженията на www.domisima.com по отношение на продуктите и услугите, които се предлагат в този сайт, се управляват от съответните споразумения с вносителите и/или дистрибуторите на представените продукти, и нищо в този Сайт не може да ги промени. Също така www.domisima.com не поема гаранция за точността и целостта на публикуваните материали, или услугите на този Сайт. www.domisima.com има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните материали, услуги и цени. Някои от публикуваните материали може да бъдат остарели, като www.domisima.com не поема отговорност да ги актуализира. Част от информацията, публикувана в този Сайт, е възможно да се отнася до продукти, услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента. За повече информация за наличните продукти се свържете с нас на посочените координати за контакти.

 

Ограничение на отговорността

www.domisima.com, неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да било щети, включително, но и не само, щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или др., произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този Сайт, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение спрямо www.domisima.com за възможност да възникнат такива вреди. В случай, че вследствие на използването на този Сайт или материали от него от ваша страна, това доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт, сервизиране или поправка на оборудване или информация, ВИЕ поемате цялата отговорност и всички разходи, свързани с отстраняването на нанесените вреди.

 

Информация от потребителите

www.domisima.com не иска да получава конфиденциална или защитена информация от Вас чрез този Сайт. Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени от този Сайт, ще се считат за неповерителни и непредставляващи предмет на права. Работата с личната информация, която Вие по желание можете да изпратите до www.domisima.com с цел получаването на продукти или услуги, предлагани от този сайт, е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. Нямате право да излагате или изпращате от или към този уеб сайт каквато и да било незаконна, обидна, клеветническа, неприлична, порнографска или друга информация, която е в нарушение с действащите закони. www.domisima.com използва личната информация с цел да установи по-добре Вашите нужди и интереси и така да може да Ви предостави услуги с по-добро качество.

В някои случаи ние използваме изпратената от Вас информация, за да Ви помогнем да заявите дадена поръчка или да изпълните дадена транзакция, да поддържаме контакт с Вас, да Ви информираме за наши продукти, услуги и оферти, да персонализираме промоционални оферти. Ние не продаваме и не отдаваме под наем, на лизинг или по какъвто и да е друг начин изпратената от Вас лична информация на трети лица.

 Поръчки се приемат и изпълняват, когато са коректно направени чрез потребителската кошница и финализирани в онлайн магазина, с цел коректното им проследяване.

Мнения за стоки

В страниците на този интернет Сайт е предвидена възможност потребителите да публикуват мнения относно предлаганите стоки. www.domisima.com не поема по никакъв начин и при никакви обстоятелства отговорност за верността на публикуваната информация и коректността и отговорността на потребителите, публикували мненията. Отговорност за верността на публикуваната информация се носи изцяло от потребителите, които са публикували информацията. www.domisima.com си запазва правото да изтрива мнения, които не са по темата или не са на български език.

 

Препратки към други Web сайтове, собственост на трети лица

Наличните препратки от този Сайт към Web сайтове, собственост на трети лица, са предоставени единствено и само за Ваше удобство. Ако използвате тези препратки, Вие ще излезете от този сайт. www.domisima.com не контролира сайтовете на трети лица и не поема никаква отговорност за никой от тях или съдържанието им. По този начин www.domisima.com по никакъв начин не налага и не препоръчва тези сайтове на трети лица, нито информацията, публикувана в тях. При посещението си в някои от тези сайтове Вие правите това изцяло на своя отговорност и на свой риск.

 

Препратки към този Сайт

Вие Можете да създавате препратки към този Сайт от други сайтове, но само след като приемете условия на www.domisima.com. За повече информация по този въпрос моля да се свържете с нас на посочените координати.

 

Промяна на цени на стоки

www.domisima.com има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време и без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, www.domisima.com има правото да откаже изпълнението на договора и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите, платени от потребителя, ако има такива. Съобщението за намалени цени е с поставяне на новата цена до старата, която е зачертана. Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 месец или 6 месеца, когато е при условия по чл.66 ал.2 от ЗЗП.

* Цифровите изображения, които показваме, имат възможно най-точен цвят.

Въпреки това, поради разликите в компютърните монитори, ние не може да носим

отговорност за промените в цвета между реалния продукт и вашия екран.

 

Общи бележки


 www.domisima.com управлява този Сайт от офиса си в гр. Варна, България. www.domisima.com не декларира, че материалите или услугите в този Сайт са подходящи или достъпни извън България, и съответно достъпът до тях от територии, където съдържанието им е незаконно, е забранен. www.domisima.com може да променя тези Условия по всяко време, като след промяната актуализира датата на публикация. През известен интервал от време ние Ви препоръчваме да посещавате тази страница, за да преглеждате актуалните в момента Условия, защото те са обвързващи за Вас. КИЛИМ БГ ЕООД работи по договори с други доставчици и е възможно забавяне на някои от поръчаните артикули, за което не носи отговорност . При такова забавяне, клиентите биват уведомени.

Търговски марки

Всички използвани имена, знаци и символи на продукти, публикувани в този сайт, са търговски марки или са защитени от авторското право, които са притежание на техните собственици.

 

Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите.

Съгласно ЗЗП ние от www.domisima.com сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация:

1. Името и адреса ни: 

ЕЛЕГОРА ЕООД 
гр. Варна ул. Велес 15 
БУЛСТАТ:206833899
тел. 0897 72 72 74
IBAN:BG66UBBS80021030220550
E-mail: elegoraoffice@gmail.com

2. Възможно е да има разлики между показаният снимков материал и описанието на продукта. Това, което клиентът получава, е това, което е описано в характеристиките и е посочено като модел на съответната стока.

3. Цената на стоките е изписана С ВКЛ. ДДС на страниците за представяне на съответния продукт.

4. Стойността на транспортните разходи за доставка не са включени в цената на стоките.

5. Ние не налагаме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.

6. Начините за Доставка са описани подробно в меню Доставка.

7. Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.

 

Отказ от стоката

Вие като потребители имате право да се откажете от поръчаните стоки в срок от 14 работни дни от получаване на стоките в случай, че те не са използвани, не е нарушавана целостта на опаковката им и са във вида, в който са получени.

При констатация на дефектен продукт до 24 ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител, или да възстановим заплатените от Вас стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на отказ.

След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на потребителя.

При несъответствие на стоката с характеристиките, посочени в страницата, доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, включително и транспортните разходи, платени от потребителя за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 14 работни дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

При получаване на пратката трябва да проверите съдържанието за съответствие на стоката със заявката. При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

Не подлежат на връщане и замяна следните продукти: 

  • Комплекти килим + пердета за детска стая по индивидуална поръчка. 
  • Пердета 3D , Килими 3D, Детски пердета 3D, детски килими 3D, и всички комплекти пердета и килими по индивидуален размер и комплектовка. 

Формуляр за отказ от стока : ТУК

 Разлики и възстановяване 

При възникване на разлики в стойността на доставката поради технически причини свързани с пре тарифиране на тегло или обем на пратката, молим клиентите своевременно да ни уведомят, като ако е преди получаване на пратките разликата ще бъде приспадната от общата сума за наложения платеж, или ако е вече заплатена, ще бъде възстановена на клиента на предварително предоставена банкова сметка или до офис на куриерската компания, удобен за клиента. 

Разлики в пакетирането и изпращането на пратките

Когато поръчката се състои от повече от една част, е възможно да изпратим с доставка за наша сметка останалите детайли като отделни пратки. За това клиентите ще бъдат уведомени по телефона или чрез СМС.

Гаранция на стоките
Всички стоки в интернет магазин www.domisima.com са нови, от официални вносители и дистрибутори.
Ако дадена стока е с гаранция, то тя е включена в пакета. При проблеми моля, обръщайте се към съответната фирма, отбелязана на гаранционната карта.

 

Плащания за тематични текстилни изделия за детски стаи и сервизи за хранене.

  1. Поръчки за текстилни изделия, които се кроят по размери, зададени от клиента (раздел „Килими”, „Пердета 3Д, „Комплекти за детска стая”, „Килими 3Д”, „Пердета 3Д”) се изпълняват и доставят само след предварително получено плащане по банка. За същите няма опция за плащане “Наложен платеж”.
  2. Поръчки за артикули, които са със срок на доставка над 1 седмица или са на стойност над 400 лв. се изпълняват след получено плащане по банка на минимум 30% аванс от стойността на поръчката. Остатъкът от стойността на поръчката може да бъде заплатен с наложен платеж.

3. За всички поръчки за комплекти от килим + пердета+ калъфки, таванна лампа, спално бельо и др. за детска стая изискваме авансово плащане от 50% при подаване на поръчката / заявката , а остатъка е дължим при получаване на готовия комплект. 

4. За поръчки на сервизи за хранене и изделия от стъкло изискваме 50% авансово плащане при подаване на поръчката, а остатъка е дължим при получаване на пратката на куриера. 

Проформата фактура  за аванс важи 3 работни дни, след издаването й , и ако няма постъпило плащане бива автоматично анулирана и поръчката отпада.

Условия за препратки към този Web сайт.

Сайт с препратка към www.domisima.com трябва да отговаря на следните условия:

1. може да сочи към съдържание на www.domisima.com, но не и да го копира;

2. не трябва да създава рамки на браузъра или граници около съдържание на www.domisima.com;

3. не трябва да посочва неявно, че www.domisima.com  налага или препоръчва него или продуктите му;

4. не трябва да дава невярна информация за продуктите или услугите на www.domisima.com

5. не трябва да съдържа информация, която може да се определи като неподходяща, обидна или спорна, а само информация, подходяща за всички възрастови групи.